Kees Hink
Kees Hink
5 mei 2014

Terugblik op de “Spring Summit”

Afgelopen woensdag organiseerde Four Digits voor haar klanten en relaties een bijeenkomst met lezingen, onder de naam “Four Digits Spring Summit”.

Dankzij de grote opkomst werd het een interessante en leuke dag. Redenen om deze dag te organiseren waren er genoeg: We hebben graag informeel contact met onze relaties, sommigen hebben ons nieuwe pand nog niet gezien, en het was World Plone Day (de dag waarbij Plone-bedrijven wereldwijd hun deuren openen voor het publiek om Plone te promoten). En sowieso is het fijn om bij mooi weer in de achtertuin te zitten.

Maarten Kling presenteert een Sociaal Intranet

Dat laatste leek nogal tegen te vallen: tijdens de ontvangst, terwijl de eerste bezoekers arriveerden, begon het hard te regenen. Putdeksels werden opgetild, straten veranderden in rivieren. Maar zo snel als de bui kwam ging hij ook weer.

De lezingen waren op het formaat “lightning talk”, dat betekent: kort. Een lightning talk duurt typisch ongeveer 5 minuten. We kennen dit formaat van conferenties (bijvoorbeeld PloneConf), waar het wordt gebruikt om snel één nieuwe technologie te demonstreren.

Sander Jacobs geeft presentatie over SEO

Het spits werd afgebeten door Sander Jacobs van Search Science. Hij stipte een paar punten aan die komen kijken bij SEO, de vindbaarheid van websites in zoekmachines. Vervolgens gaf Franklin Kingma een demonstratie van Plone 5, de nieuwe versie die later dit jaar uitkomt. Als laatste voor de pauze mocht ik iets vertellen over het Open Source businessmodel.

Na ieder praatje waren er geïnteresseerde vragen, en daar hebben we dan ook de tijd voor gelaten. Ten dele ging de discussie nog door tijdens de pauze.

De volgende spreker was Maarten Kling, die demonstreerde hoe een sociaal intranet kan werken. Hij had hiervoor een demo gemaakt met Plone. Patrick Kreling van Catharsis Design liet, aan de hand van heldere beelden, zien hoe design verwachtingen kan beïnvloeden. Als laatste vertelde Rob Gietma over het werken van de toekomst, en daarmee samenhangend over de werkplekken die we via Seats2Meet delen.

Hapjes en Drankjes

De meeste gasten bleven daarna genieten van de maaltijd en een drankje. Al met al was het een nuttige en leuke dag, die we zeker graag nog eens organiseren. Allemaal tot ziens op de Summer Summit?

We love code