Kees Hink
Kees Hink
29 september 2014

Verslag Silicon Alley Lightning Talks 26 september

Afgelopen vrijdag vonden er Lightning Talks plaats, in samenwerking met onze buren van WebIQ.

Zitzakken Concepts 026

Voor het eerst op een andere locatie, namelijk de conferentieruimte van WebIQ in het Concepts 026-pand. De samenwerking bracht niet alleen een nieuwe ruimte, maar ook meer diversiteit aan sprekers.

Tom Kortbeek Kunstlab Arnhem

Tom Kortbeek van Kunstlab Arnhem beet het spits af met “Kunst & Techniek, the next frontier”. Zijn wens (en dat van zijn collega Stefanie Hesseling) is om van een steegje in Arnhem een compositieruimte te maken voor licht en geluid, en deze wereldwijd te verbinden.

Vervolgens liet Reinier Meenhorst (DJUSTSketch zien, een designtool die de samenwerking tussen ontwerpers en ontwikkelaars belooft te verbeteren. Sebastian Kügler sprak over hoe je platform-onafhankelijk native mobiele applicaties kunt maken met Qt, en zo de ontwikkelstraat voor complexe projecten aanmerkelijk kunt versimpelen.

Bonne vertelt en Rob schenkt in

Na een korte pauze vertelden Bonne Postma en Rob Kerkhoff (Babo Koffie) over de herkomst van koffie, en lieten ze ons een paar bijzondere drankjes proeven. Mirna van der Veen (IFO Fair Travelers) legde uit wat ze wil bereiken met Fair Travelers, en wat daarbij komt kijken. Tenslotte kondigde Rob Gietema (Four Digits) een Hackathon aan die dit weekend plaatsvond.

Update (6 oktober): De volgende editie vindt plaats op vrijdag 30 januari.

Foto’s door Patrick Kreling (Catharsis Design)

We love code