Industrial Auctions

Bieden, bieden, bieden. Voor veilingsite Industrial Auctions is er maar één knalharde noodzaak: klanten moeten altijd kunnen bieden. Zo vaak als ze willen en zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk. De registratie en afhandeling? Die moeten onfeilbaar zijn. Vanzelfsprekend.

Project
Veiling site
Technieken
Klant sinds
2014

Industrial Auctions veilt industriële restpartijen en faillissementsboedels. Een nieuwe broodbakmachine aanschaffen? Uiteraard, maar houd er rekening mee dat de hele wereld meebiedt. Oké, behalve Svalbard dan.

39 biedscenario’s

Het principe lijkt simpel. Als een bezoeker een bod uitbrengt, moet dit direct worden doorgevoerd en online weergegeven bij alle bezoekers in alle tijdzones wereldwijd. Aan ons de vraag om hier een punctueel en waterdicht systeem voor te ontwikkelen.

Met deze software kunnen bezoekers razendsnel bieden en kunnen de projectleiders van Industrial Auctions supereenvoudig kavels invoeren. Bij de uitwerking kwamen we tot de ontdekking dat er meer dan 39(!) biedscenario’s denkbaar zijn. Elk scenario is uitvoerig besproken met de klant en opgelost. De website is inmiddels in 4 talen beschikbaar en taal 5 komt eraan.

Bieden op een kavel

Test driven development

Eenmaal online moet de software altijd functioneren, ook na een grote update. Daarom zijn alle biedscenario’s uitgewerkt en zitten alle gebruikersfuncties onder test, 510 stuks in totaal. Test Driven Development (TDD) is een groot onderdeel van de methodiek achter de Industrial Auctions software.

39
Biedscenario's
510
Automatische tests
100.000+
Biedingen
4
Veilingen per week

Resultaten

Over exacte verkoopaantallen praten we natuurlijk niet.
Het resultaat is een tevreden klant die aan zijn toekomst kan denken. Met eigen software en niet afhankelijk van anderen.

30%
Minder managementtaken
200%
Meer veilingen
200%
Meer beeldmateriaal
365
Zorgeloze nachten

Gebruikte techniek

Voor de realtime updates in de browser zodra er geboden wordt, hebben we met Redis, Tornado en Javascript een koppeling gemaakt. Met de backend van Django weten we zeker dat de basis veilig en betrouwbaar is.

Samenwerking

Industrial Auctions werkte al met bestaande software, maar wilde meer controle over haar kernactiviteit. Vanuit deze input hebben we een nieuw plan gemaakt om de laadsnelheid en het gebruiksgemak van de bezoeker te kunnen combineren. En daarom hebben we het proces ter discussie gesteld. Wint een bod altijd? Wat doet een proxybod (automatisch bod) bij eenzelfde bod? Het resultaat: superstrakke veilingsoftware in een industrieel jasje. Een geoliede machine, klaar voor elke veiling.

Een productielijn staat klaar voor de veiling.
Een productielijn staat klaar voor de veiling.

Over Industrial Auctions

Logo van Industrial Auctions

Industrial Auctions is een internationaal opererend online veilingbureau gespecialiseerd in het business-to-business veilen van machines, inventaris en goederen. Industrial Auctions heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het organiseren van veilingen voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Zeker zijn van uw zaak?

Neem dan contact op met Maarten