Nectar 3D

3D printen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Printen op professioneel niveau, maar dan thuis of op het werk. Wij maakten de backend-software tussen de machine en uw browser.

Project
Embedded software
Technieken
Klant sinds
2016

Nectar 3D is een startup uit Arnhem die zich focust op de ontwikkeling van 3D-printers. De bediening van de printer gaat niet via een scherm op het apparaat, maar via een webinterface die te benaderen is door de printer aan te sluiten op het lokale netwerk.

Een beagleboard

Webinterface

De webinterface bestaat uit een frontend component die ontwikkeld wordt in React, en communiceert met een Flask backend, via een RESTful API en websockets. Four Digits is benaderd om deze Flask applicatie te verbeteren en stabiel te krijgen. De codebase is grondig geherstructureerd en versimpeld, om zo de stabiliteit te verhogen. In overleg met Nectar is gekeken welke delen van de applicatie nog niet functioneel waren opgeleverd, en deze zijn ontwikkeld. Tevens is er gekeken naar een aantal security problemen binnen de applicatie.

13.272
Verwijderde regels code
6.588
Aangepaste regels code
1st
Shippable product
216
Commits

Gebruikte techniek

De backend is pure Python. Geheugengebruik, schijfruimte en nooit vastlopen op een reboot. De React frontend stuurt via de API de printer aan.

Samenwerking

Door middel van scrum hebben wij samen met Nectar een lijn getrokken in prioriteiten. Alles is belangrijk bij het leveren van een product, maar welke zaken kun je later nog updaten en welke heb je direct nodig? Samen hebben we gekeken naar de prioriteiten en gezorgd voor een shippable product.

NectarOne interface
NectarOne interface.

Over Nectar 3D

Logo van Nectar 3D

Nectar3D is volledig gericht op het produceren van de eerste 3D printer die echt een stap verder gaat.

Code is het fundament voor innovatie.

Neem contact op